13 Eylül 2016 Salı

Çengelköy Müzelik Cafe

Çengelköy’ün ara sokaklarında birbiri ardına açılan her biri farklı konseptlerdeki kafelerini hala gezmediyseniz, geç kalmadan gitmenizi öneririm. Bu kafelerden  bir tanesi de Müzelik. Ev gibi hissettirmek için yola çıkılan Müzelik'in en güzel yanı eski şeylere yeniden hayat vermek.




Öncelikle kafenin girişinde ön bahçe oturma alanları var, burayı geçip giriyorsunuz Müzelik'e.
Bütün kafeyi geçip arkada ufak bir balkonu var. Sanırım bir ya da iki masa var.


Yaşanmış şeylerden yola çıkılarak dekore edilmiş Müzelik. Çivi sandıklarından yapılmış saksılar, eskicilerden alınıp boyanmış sehpalar ve birbirinden değerli kitaplardan oluşturulmuş büyük bir kitaplık bulunuyor.


Nostaljik cam bir büfe, içinde antika fincanlar, eski bir soba, eski bir telefon, antika bir saat, bir dikiş makinası, defterler, kalemler, kitaplar..
Dekorasyonda kullanılan çoğu eşya aynı zamanda satılıyor. Ailenizden kalmış, eşi kaybolmuş/kırılmış eşyalarınız varsa bakmanızı öneririm belki eşini bulabilirsiniz :)


Gözlerinizi her başka bir köşeye çevirdiğinizde "aa ben bunu biliyorum.", "bundan bizde de vardııı.." gibi cümleler kuracaksınız çok eminim :)
Her detay o kadar samimi ve içten ki, size de bize olduğu gibi nostalji yaptıracak..


Birbirinden güzel kitapların bulunduğu kitaplıktan bir kitap alıp, tekli koltuklara kurulun ve Müzelik'in tadını çıkarın.
Ya da oturun, etrafı izleyin, ama kesinlikle uzun uzun oturun :)


Kırtasiye meraklısı bir insan olarak şurdaki kalemlere bakar mısınız :)
Nasıl güzeller..
Müzelik'te mekan biraz karanlık, ışık yetersiz olduğu için fotoğraflar biraz karanlık çıktı ama olsun kafenin konseptine böylesi daha uygun sanırım.


Bize mi öyle denk geldi bilmiyorum ama oturduğumuz andan kalktığımız ana kadar Kenan Doğulu çaldı Müzelik'te, sanırım işletmecisinin özel tercihi :)
Ek olarak bir gitar var Müzelik'te. Otururken değil ama önünden geçerken canlı müzik sesi duyduk başka zamanlarda, belli zamanı yok sanırım, kendi içlerinden geldiği gibi davranıyor olabilirler :)


Müzelik'te pek çok ilgimizi çeken, sizin de ilginizi çekeceğini düşündüğüm şey, menü. Defter esasen.
El yazısıyla yazılmış menünün bütü, misafirler de boş sayfalarına yorumlar, şiirler yazmışlar. Bu çok samimi bir detay değil mi ama? :)


Biz demlik çay aldık, bu demlikten altı bardak çay içilebiliyor.
Aromalı bir çaydı, ben bu konuda klasikçiyim galiba normal çayı tercih ederdim.
Kavunlu limonata var menüde, değişik tatlar denemek isterseniz denenebilir. Eti cinli bir tartı varmış, biz tok olduğumuz için sadece çay içtik ama merak ettiklerimden, giderseniz benim için de deneyin olur mu? Detaylar aşağıda :)


Müzelik Cafe
Kerime Hatun Camii Sok. No:9/A Çengelköy
0(216) 321 8 321
instagram için tık tık








2 yorum:

  1. Ne güzelmiş burası bu arada blogunuzu takibe aldim bana da beklerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, hoşgeldiniz, hemen geliyorum :) Hoşçakalın..

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...