31 Temmuz 2017 Pazartesi

Aylık Kitap Aboneliği : Bir Kutu Kitap / Temmuz "Renkler"


Bir Yudum Kitap'ı biliyorsunuz değil mi? Bilmiyorsanız şurada bahsetmiştim.
Bir Yudum Kitap'ın artık Bir Kutu Kitap adında yeni bir uygulaması var. 
Size ondan bahsetmeye geldim.



Her ay 3 kitabın olduğu bir set oluşturup göndermeye başladılar. Sadece kitap değil, ayraç, el yapımı hediyelikler vs.. Bu ay ilk kutusu abone olanlarla buluştu. 

"Dünyayı okumak kurtaracak.
Memlekette okumaya zaman bulamama, ne okuyacağını bilememe gibi bahaneler, Bir Kutu Kitap ile birlikte tarih oluyor. Artık kitap okumak için tam bir kutu nedeniniz var. Siz de aramıza katılın, aydınlık bir gelecek için hep birlikte okuyalım.
Alparslan DemirEnes Çakır Kurucular"

Kendilerini bu şekilde özetlemişler, kitapla ilgili her şeye bayıldığım için, bu fikre de bayıldım, hemen abone oldum. İlk setim geldi. 

Gelin kutu içeriğine bakalım. 

İlk kitabımız;

Lindsay Hawdon - Yakup'un Renkleri



Kitap Timaş Yayınları'na ait. 352 sayfa. Kitabın satış fiyatı D&R gibi Kitap Yurdu gibi sitelerde ortalama 20 TL.
Arka kapak yazısı şöyle;
""Korkma Yakup,” dedi babası, “renkleri gör.”
Yakup, bir çingene çocuğu. Yarı Roman, yarı Yeniş. On yaşında bile değil henüz. Ona söylendiği üzere koşuyor, hayatı pahasına koşuyor, durmadan nefes almadan koşuyor... Ayağında ayakkabı niyetine doladığı keten parçaları, bir elinde bir taş, bir elinde küçük bir kutu, koşuyor. Renklere koşuyor. Çünkü öyle demişti babası; korkma, koş ve renkleri gör.
İki dünya savaşı arasında savrulan bir ailenin hikâyesi var Yakup'un Renkleri’ 'nde. Bu ağır ve acı mirası yüklenen küçük Yakup, II. Dünya Savaşı’nda, bir başına hayatta kalmaya çalışıyor. Avusturya ormanlarında durmaksızın koşuyor; karanlıktan renklere, savaştan umuda sığınıyor.
“Büyüleyici olduğu kadar yürek burkan bir roman.” – The Times“Masal gibi bu kitap; güzellik ve umut Hawdon’ın şiirsel anlatımıyla dile geliyor.” – The Independent
“Çok yetenekli bir yazarı müjdeleyen, harika bir ilk roman.” – Andrew Miller
“Yakup’un Renkleri beni gözyaşlarına boğdu. Aklımdan çıkaramadığım, hipnotize edici bir şarkı gibi.” – Sarah Vaughan
“Muhteşem bir anlatım – zamanın durakları arasında savrulan, renklerin sayfalardan taşıp ruhunuza karıştığı bir hikâye. Bu sadece müthiş bir kitap değil, çok da önemli bir roman.” – Marina Fiorato
“Lindsay Hawdon, çok ham, çok gerçek bir güçle yazıyor. Bu kitap okunmayı hak ediyor.” – John Humphrys"

İkinci kitap,

Sezgin Kaymaz - Farfara


Farfara, April Yayıncılık'ın 416 sayfa. Ortalama satış fiyatı 16 TL.
Arka kapak yazısı;
"Charles M. Schulz der ki mutluluk sıcacık bir köpek yavrusudur.Hisarlı Ahmet der ki dünya dedikleri bir gölgeliktir.Neşet Ertaş der ki bu oyun havası değil ya, düğüne giden oynar. Aklı yetenler bu sırrı anlar, aklıyetmeyenlerin kusuruna bakılmaz.Misket mızrak, bozlak çatlak bir roman: Farfara. Ankara kocaman bir patlak kâse, onlar da ateşini almış patlamış mısır,o yana bu yana sıçrayıp duruyorlar.Luki'nin romanı bu. Veya Madonna'nın veya Lucky'nin veya Matahari'nin;kısaca itin tekinin.Ne  anasının başı kurtulduydu belâdan ne de yavrusunun kurtuldu.Ne anasının ağına düşenler kurtarabildiydi yakasını aşktan,ne yavrusunun ağına düşenler kurtarabildi."Al sana bir yavru köpek. Oynaş, eğleş!" deyip verdi Allah bunlara bir yavru köpek,o yavru köpek de tuttu bir güzel oynaştı alayıyla; dalgasını geçti. Mücellâ… Tahsin Bey’in kaybıyla yıkılan, kendini uykuyla iyileştirmeye çalışan,sitemkâr sır küpü bir Ankara hanımefendisi. Gidip gidip bir milyoncuya yazılan, Kocabeyoğlu Pasajında ne kadar döküntü tişört, defolu pantolon  varsa toplayıp toplayıp gelen, dibinde mis gibi grosmarket dururken pazar pazar dolanıp yemek yapmasını bilirmiş gibi evi ucuz sebzeyle dolduran, Olgunlar'ın korsan kitabına, Yüksel'in uyduruk kol saatine, cıncık boncuğuna meftun Bûse.En sinirine giden şey: her şey! Kemalettin… Kir pasak içinde ikide birde bitli horozlar gibi Buse'nin üstüne hoplayıp "Hadi beste yapalım canoş!" diye sulanan, beceriksizler kralı. Zil kapı tanımaz taksiciler, belalı Batıkent efrâdı, içi dışı sevgi kokan yosmalar, tutkulu Ankara bebeleri.Ve âlemin hayatını değiştiren pas lekeli, sivri kafalı, rugan gibi bir yağlı kayış. Luki.Anasının kızı işte, kuyruğunu sayma. Kimi dürülü kimi bükülü kimi serili, boklu sidikli gazetelerin arasından manevra yapa yapa, maceradan sırra, aşktan ölüme, hayattan hayata bir roman: Farfara. Şu çocuk bahçesinde oynayıp duruyoruz hepimiz, koşup gideceğiz annemiz çağırınca.Ne yapalım,  emir büyük yerden, çağrıldın mı gideceksin.O güne kadar, yapacak bir şey yok, oy farfara farfara!"

Üçüncü kitabımız ise, 

Kit De Wall - Benim Adım Leon 


Benim Adım Leon, Her Kitap'ın 288 sayfa. Ortalama satış fiyatı 20 TL.
Arka kapağı;

"Dokuz yaşındaki Leon’un hayatı hiç kolay değil. Hayatla başa çıkmaktan âciz, depresyondaki annesine bakmanın yanı sıra yeni doğan kardeşine de kol kanat germek zorunda. Her şeye razı, yeter ki hep birlikte olsunlar, hiç ayrılmasınlar. Ama bir gün korktuğu başına geliyor Leon’un. Annesi rehabilitasyon merkezine gönderilirken, küçük kardeşini bir aile evlat ediniyor, Leon ise koruyucu anneye veriliyor. Yetişkinlerin dünyasında Leon’un karar verme hakkı yok ne yazık ki.Leon bir yandan ailesini tekrar bir araya getirme planları yaparken, bir yandan da yeni hayatına uyum sağlamaya çalışıyor.Benim Adım Leon sevginin gücüne ve bir aileyi aile yapan her şeye dair sımsıcak bir roman.Birmingham’da doğan Kit de Waal yazdığı öykülerle ödül almış bir yazar. On beş yıl boyunca ceza ve aile hukuku alanında çalıştı, şehrin unutulmuş, kendi kaderine terk edilmiş varoşları üzerine yazdı, evlat edinme ve koruyucu aileler hakkında yazılar kaleme aldı.Benim Adım Leon Kit de Waal’ın ilk romanı. Sağlam kurgusuyla son derece gerçekçi, duygusal bir ilk roman.- Kirkus ReviewsBirilerine, bir şeylere ait olmak için çırpınan bir çocuğun unutulmaz hikâyesi. İçinizi titretecek. - The Daily MailDe Waal, çocuk kahramanının gözünden yetişkinlerin dünyasını büyük bir beceriyle anlatıyor. - The Guardian"
Kitap dışında kutu içeriği ise şöyle;



3 adet çift taraflı ayraç, 3 adet sticker, "Okur ölmeden önce bin defa yaşar, okumayan ise yalnızca bir defa." yazılı saman kağıda basılı bir not.





Bir tane kutu içeriğini anlatan not, olur da kitaplardan birini hediye etmek istersiniz diye hediye paketi ve bir tane de Küçük Prens rozet.

Bir Kutu Kitap'ın aylık 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık şeklinde seçenekleri var. 
34,90 TL ve kargo ücretsiz. %60'a varan indirim vaatleri varken, listede bulunan bir kitap bile ortalama 20 lira iken, gerçekten fiyat çok uygun. 
Ben ilk ayı denemek için aylık paket olan aboneliği satın aldım ancak, sonrası için 3 aylık olanı tercih ederim gibi görünüyor. 

Bu ayın teması "Renkler"di. Kutu içeriği ise bu şekildeydi. 
Kısacası ben çok sevdim, sizler nasıl buldunuz? Benimle paylaşın lütfen, şimdilik hoşçakalın 💙




10 yorum:

  1. Aaa çok beğendim. Böyle bir uygulama çıkardıklarından haberim yoktu şimdi denk gelmem çok iyi oldu :) Ben de almak istiyorum bu kutudan fiyatı da fazlasıyla uygun görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel gerçekten, yeni ay teması da yayınlandı, merakla kutuyu beklemedeyim ben de :) faydalı olduysam ne mutlu :)

      Sil
  2. Gerçekten çok güzel bir fikir görmüştüm önceden ama unutmuşum tekrar hatırladım sayenizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatırlatmış olmama sevindim, bu tip şeyler daha fazla kişiye ulaşmalı.. :)

      Sil
  3. Çok güzel :) İçinden makyaj malzemesi dışında birşeyler çıkan kutu, yaşasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :):) çok haklısınız, çok faydalı bir girişim, iyi ki yapmışlar :)

      Sil
  4. ne dolu dolu bir yazı olmuş. kaymaza bi alışamadım yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şimdi Bize Kim Geldi'yi okuyorum, alışmaya çalışıyorum :)
      Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  5. Bayılıyorum böyle aboneliklere, hem de çok uygun fiyatlıymış. Teşekkürler haberdar oldum sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum, teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...