21 Aralık 2016 Çarşamba

Küçük Bir Kitap Alışverişi: dr.com.tr


Geçenlerde -ki baya oldu- okuoku'dan toplu kitap alışverişi yaptım. Sepetimde bulunan iki kitabın dr.com.tr'da daha uygun olduğunu görünce 
-çok nadirdir pintiğimin tutması :D- bu küçük alışverişi de dr.com.tr'dan yapmış oldum. 
Tabiki o güne özel kargo ücretsizdi, ondan faydalandım, tadından yenmedi :)


İlk kitabım, "Sen Gittiğinden Beri- Anouska Knight"
Hakkında çok güzel yorumlar okuduğum bir kitap. İş hayatında yoğun olunca genellikle çabuk okunan tatlı, umut verici hikayeleri okumayı seviyorum. Sanırım bu kitap da öyle. Sen Gittiğinden Beri 360 sayfa. Ayracı çok güzel değil mi? =)
Arka kapak yazısı ise şöyle;
Holly Jefferson hayatının aşkıyla evlenmiş ve trajik bir olay sonucu sevdiğini kaybetmişti... Kalbini yeniden açmayı başaracak, sevmeyi yeniden öğrenebilecek miydi?
Trajik bir olaydan sonra Holly Jefferson'ın hayatı tamamen altüst olmuştu. Şimdilerdeyse dışarıdan görünen, yeniden ayakları üzerinde durmaya başladığı ve Pasta Evi'ni işletmeye devam ettiğiydi. Fakat işin iç yüzü pek de öyle değildi; aslında yirmi yedi yaşında bir dul gibi davranmaya devam ediyordu. Kaybolmuş, yalnız, gelecekten umutsuz hissediyordu ve kesinlikle yeniden âşık olmayacağına emindi.
Sonra Ciaran Argyll ile tanıştı. Onun ayrıcalıklı hayatı ve cazibesi Holly için çok uzak bir dünya gibiydi. Ciaran zengindi, kendine güveniyordu ve fazlasıyla yakışıklıydı. Ancak Ciaran aslında içinde bulunduğu yüzeysel dünyadan fazlasına sahipti ve o da kendi sorunlarıyla savaş veriyordu.
Peki ama Holly yeniden hayata tutunması için gerekli eksik parçayı bulabilecek, bilinmeyen ve beklenmedik geleceğe kalbini açabilecek miydi? Sevmeyi yeniden öğrenebilecek miydi?

"İngiliz kadın edebiyatında, kendi ilham verici hikâyesine sahip ferahlatıcı ve esprili yepyeni bir kalem."-ITV Lorraine's Racy Reads-
"İçinizi ısıtacak, eğlenceli ve bağımlılık yaratacak."-Jenny Colgan-
"Heyecan verici genç bir yazardan, heyecan verici bir çıkış romanı." --Jackie Collins-


2. kitabım da "İçimdeki Müzik - Sharon M. Draper"
İçimdeki Müzik gerçek hayattan esinlenerek yazılmış bir kitap. Sağlık sorunları sebebiyle 11 yaşında konuşamayan bir çocuğun yaşadığı olayları anlatıyor. Kitap 264 sayfa.
Arka kapak yazısı ise;
Şimdiye kadar tek kelime konuşmadım. Neredeyse on bir yaşındayım.
İngiltere'nin saygın edebiyat ödüllerinden Coratta Scott King ödüllü yazar Sharon M. Draper'dan hüzün ve umut dolu soluksuz okunacak bir roman. Gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınmış. 11 yaşındaki Melody'nin hastalığının adı Spastik ikili kuadripleji yani beyin felci. Yürüyemiyor, konuşamıyor, tekerlekli sandalyeye mahkum. Hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kızın beyni ise mükemmel işliyor. Hikâye Melody'nin öğretmenlerine, arkadaşlarına, komşularına kısaca dış dünyaya kendini kanıtlama çabasını anlatıyor. İncelikli, naif, akıcı, komik ve ilham verici bir eser. Sesini asla unutamayacağınız bu cesur kızla tanışmaya hazır mısınız? 


Sizler okudunuz mu bu kitapları neler düşünüyorsunuz? En kısa zamanda diğer kitaplarımı da anlatmak istiyorum sizlere ama inşallah :/ :)

4 yorum:

  1. Hemen siteyi ziyaret edeceğim. Kitap ilgimi çekti :) Bloğunuzu takibe aldım. ben de beklerim :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim hoşgeldiniz, hemen geliyorum ziyarete :)

    YanıtlaSil
  3. İçimdeki müzik ilgimi çekti ne görmüş ne duymuştum bu kitabı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok güzel yorumlar okudum, siz de bakın mutlaka :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...