6 Aralık 2016 Salı

Görümce Film Yorumu


Gupse Özay, Yalan Dünya dizisinden sonra kendisini sinema sektöründe ilerlemeye karar vermiş; önce Deliha arkasından bu film, Görümce.


Filmin konusuna gelecek olursak, 

"Yeliz fazlaca düşkün olduğu erkek kardeşi Ahmet’le mutlu mesut yaşamaktadır. Fakat Ahmet bir kıza aşık olup evlenme teklifi edince dünyası başına yıkılır. Aman canım ne olacaktır, şimdiye kadarki kız arkadaşlarını ayırdığı gibi bunları da ayırabilir. Yeliz, arkadaş grubuyla kafa kafaya verip ayırma planlarına başlar. Bir tarafta Yeliz, bir tarafta Deniz ve her şeyden habersiz Deniz’i ablasının tuzaklarından korumaya çalışan Ahmet’i türlü komik maceralar beklemektedir... Gupse Özay, Deliha’dan sonra Görümce’de de bir kez daha hem filmin senaryosunu yazdı; hem başrolünü oynadı. Oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Eda Ece, Zeynep Kankonde, Danilo Zanna, Özlem Tokarslan, İnci Pars, Dilşah Demir, Özlem Öçalmaz’ın ve sürpriz isimlerin rol aldığı filmin yönetmeni ise Patron Mutlu Son İstiyor, Kocan Kadar Konuş filmlerinden tanıdığımız Kıvanç Baruönü."


Biz pazar akşamı gittik annemle.

Anne babası vefat etmiş Yeliz ile Ahmet'in yıllar önce. Anne Ahmet'i, Yeliz'e emanet etmiş vefatından önce. Ahmet'in Deniz'e aşık olup evlilik teklif etmesiyle başlıyor hikaye. Yeliz hayatını Ahmet'in üzerine kurmuş, kardeşinin evlilik teklifinden sonra çifti ayırmak için elinden geleni yapıyor.  Klasiktir ya gelin-görümce çekişmeleri =)

Ah bir de karakter "Sivaslı" çıktı. Anne tarafım Sivaslı olduğu için yer yer Sivas şivesiyle yaptığı konuşmalar bizim için ayrıca eğlenceli oldu =)
İlk yarıda biraz sıkıldık da ikinci bölüm daha güzeldi. 
İkinci bölümle birlikte biraz sonra biraz duygusal, biraz daha keyifli kısımlar başlamış oldu. Zaman zaman göndermeler de vardı filmde. Kızlarınızı "prenses" gibi yetiştirmeyin temalı. Gupse Özay'ın oyunculuğu "biraz" aşırıydı sanırım, bilemedim.. Daha fazla spoiler vermeyeyim, illa izleyin diyemem ama beklentisiz giderseniz, gülmek isterseniz güzel bi filmdi.


Az kalsın unutuyordum :) Filmin bombası bence yıllar öncesinde Bir Demet Tiyatro'da Demet Akbağ'ın canlandırdığı Feriştah karakterinin filmin bir kısmında bulunmasıydı bence =)
Hatırladığımız şekliyle yeniden izlemek hoş bir ayrıntıydı, ben bilmiyordum filme girerken, sürpriz oldu. Size olmasın =)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...