26 Aralık 2016 Pazartesi

Canım Hediyelerim :)


Bir değil iki değil milyon mutlulukta hediyelerim var..
Gecikmiş doğum günü mü dersiniz, yılbaşı hediyesi mi? 
Veyahut "içimden geldi" hediyesi mi?
Hepsinin toplamı mı? Öyle bi' hediye işte! :)


Çocukluk arkadaşım, Gülom, adaşım; geçenlerde sürpriz yaptı efendim bu güzel paketle. Koton'dan bir çanta, kitap ve Fırat ayraç :)

Bir önceki postta 2017 için bir liste yaptığımdan bahsetmiştim. Listemde Sabahattin Ali kitaplarını tamamlamak ve siyah bir sırt çantası almak vardı. Gördüğünüz gibi sırt çantasına güzel bir tik geldi şimdiden. Sabahattin Ali kitaplarından da çok az eksiğim kaldı. Bir an önce okumak da kısmet olur inşallah :)

Sabahattin Ali kitaplarını anlatmaya gerek yok zaten ama Canım Aliye Ruhum Filiz mektuplardan oluşuyor, 160 sayfa Yapı Kredi Yayınlarına ait elbette :) 

Arka kapak yazısı ise şöyle;
Büyük sıkıntıların yaşandığı çalkantılı dönemlerde bile ailesinin sorumluluğunu taşıyan bir yazarın eş ve baba olarak portresini çizen bu mektuplar, Sabahattin Ali'yi yakından tanımamızı sağlıyor. 
"Bundan sonra hiç kimse sana benim kadar yakın olmayacak. Beraber Almanca öğreneceğiz, ben İngilizce öğrenmek istiyorum, beraber İngilizce dersi alacağız, ben kitaplar tercüme edeceğim, bunları beraber okuyacağız, neşeli ve kederli olacağız, ne olursa olsun, bütün bunlar hep beraber, hep ikimizin iştirakiyle olacak ve başka hiç kimse karışmayacak." 
Tarihsiz bir mektuptan..."Sen nasılsın? Keyfin yolunda mı? Sevgilim, Filiz'im nasıl? Onun bir fotoğrafçıda, hiç olmazsa vesikalık bir resmini çıkartıp gönder. Kendinin de bir resmini yolla. İkinizi de fevkalade göreceğim geldi."-24. VIII. 1944 tarihli mektuptan-

Son olarak kitaplar güzeldir, kitap hediye alan insanlar daha güzeldir, hediye alan insanları sevin kitap alanları daha çok sevin! Tekrar teşekkürler pamuğum :) 




6 yorum:

  1. İnsan sevdikleri ile güzeldir:) biz de güzel seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlulukla kullanın çantanızı ; kitap benimde en sevdiğim hediyedir :)

    YanıtlaSil
  3. Sabahattin Ali kitapları en kıymetlilerimden kalp kalp :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen de benim en kıymetlilerimdensin kalp kalp =))

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...