4 Ekim 2017 Çarşamba

İrmikli Şekerpare


Yemek tarifine de girdiysem, tamamız, dağılalım! 😅
Ama böyle dediysem de gitmeyin, durun size şekerpare yaptım 💃




Ben pastanelerde satılan şekerpareleri sevmiyorum. Bu tarifi de yıllardır yapıyorum, farklı farklı fırınlarda yapmama rağmen bir kez şaşma yanılma olmadı (elbette bu tarifte milyon değişiklik yaptım, bu son hali o ayrı🙂)
Şimdi esasen şuan tarif paylaşmamın sebebi üniversite yıllarımdan beri bu tatlıyı yaptığım halde her seferinde tarifini unutmam 🙈🙊
Minik bir kağıtta duran tarifin çilesine bir son vermek istedim 😖
Gelelim içindekilere; -bi saniye lütfen minik kağıdı bulup geliyorum 😅-

-Yarım paket margarin,
-1 su bardağı irmik,
-1,5 su bardağı un,
-Yarım su bardağı pudra şekeri,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu,
-1 yumurta,
-Minnacık tuz.

Üzerine yumurta sarısı (isterseniz içine yumurta sarısını eklemeyin üzeri için kullanın benim ilk denediğimde tarif böyleydi ama ben önermiyorum) 
isterseniz süslemek fındık, fıstık. 
Ya da yumurta sarısını sürdükten sonra direkt çatalla çizin 😊

Şerbeti için de;
2 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su.
(İsterseniz birkaç damla limon, ben sevmiyorum, o yüzden eklemiyorum.)


Yumurta ve yağ hariç bir kapta hepsini karıştırıyoruz. Üzerine yumurtayı ve oda sıcaklığındaki margarini koyup iyice yoğuruyoruz. Yağı eritebiliriz, o şekilde de koyabiliriz ama ben sert yağı diğerlerine yedirdiğimde daha iyi sonuç aldığımı gördüm, bir anlamı var mı bilmiyorum, deneme yanılma 😂 
Bu olmadı birleşmeyecek diye düşünmeyin, yoğurun, malzeme asla eksik değil. Eminim, çok acayip 😎 Güvenin bana.. Sonra şekil vermeye başlıyoruz.
1 TL var ya, büyüklüğü o şekilde olacak 😅 Hiç böyle tarif vereniniz oldu mu? Hoşgörün bence, ilk deneyimi bu kızın 😋 Bu boyutta yapınca 25 tane çıkıyor tariften. O kadar kesin bir tarif veriyorum hem, lütfen amaa 😅😅

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakikada pişiriyoruz.

Şerbet ılık, tatlı sıcak olacak. Ben hamuru yoğurmaya başlayınca şerbeti ocağa koyuyorum, pişene kadar ılınıyor ama tekrar söylüyorum soğuk değil ☺️



Şimdi gelelim asıl meseleye, tatlıyı yaptığımı görüp yorum yağmuruna tutan, trip atan arkadaşlarım size ilaç prospektüsü gibi tarif verdim, yapın da birlikte yiyelim 😅😅 Ayrıca yaşasın artık o minik kağıdı aramama gerek kalmadı 💃

Yapan, deneyen olursa haber verirseniz çok mutlu olurum, o zaman klişedir; 
Afiyet olsun.. 




12 yorum:

  1. Ben de sevdiğim tarifleri sırf elimin altında bulunsun diye bloga yazıyorum. Pasta defterim de var üstelik ama ona yazmaktan buraya yazmak daha kolay geliyor artık :)
    Ellerine sağlık. 1 Tl büyüklüğe bayıldım :)))

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle yapmayı planlıyorum artık :)
      1 TL önemli, çok güzel kabarıyor çünkü ❤

      Sil
  2. of of yenmez mi bu hihihi :))))

    YanıtlayınSil
  3. oh oh ellerinize sağlık :) Babam pek sever o gelince yapayım bari

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. yaparsanız paylaşın mutlaka, merak ederim ❤
      çok teşekkürler :)

      Sil
  4. İlk fırsatta deneyeceğim tadını merak ediyorum ��

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oluyor gerçekten, deneyin mutlaka 😊😊

      Sil
  5. Merhabalar, kelebek etkisinden geldim :) takibe aldım . Blogum ilginizi çekerse banada beklerim.:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz 💙
      Elbette geliyorum ben de 😊

      Sil
  6. Elinize sağlık. Kelebeğin etkinliğinden geldim, gidemedim. Boyunuzdan çok keyif aldım. Takipteyim

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Sizin tariflerinizin yanında lafı olmaz 😍
      Hoşgeldiniz, çok naziksiniz 💕

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...