2 Ocak 2018 Salı

2018 Gelmişken..


2017 gitti, gitsin valla canımıza okudu.

Aslında yılların da bir kabahati yok, öyle değil mi? 
2016 biterken de ondan şikayet etmemiş miydik? 
2017 elinde güllerle "365 gün seni mutlu etmeye geldim, kabul eder misin?" diyerek gelmedi zaten, çünkü neden gelsin. Yine de insan evladı yaşadığı sıkıntıları, hüzünleri mutsuzlukları birine-bir şeye-bir olguya yüklemeyi seviyor. 
"Öğretmeniimmm saçımı çektiiiiii!!.."



2018 de umarım zaman zaman sıkıntı da yaşasak, bize güzel yanlarıyla gelir umarım, hayrıyla gelir, mutluluğu, iyiliği, sağlığı, huzuruyla gelir..

Hepimizin geçmiş deneyimleri var, elbette bu sene de atomu parçalamadım ancak kendime aldığım dersler, notlar oldu. 2018'e kulağıma birkaç küpe daha ekleyerek geçiyorum.


Örneğin,

Herkesi mutlu edemezsin; tabiki sana bencillik yap demiyorum canım kendim, ama azcık bencillik yapabilirsin (kafası karışık tip😌)

Hayal etmekten ve hayalindeki şeyleri yapmaktan kimse için vazgeçme; sen profesyonel hayal kurucusun zaten, önüne geçebilecek bir şey henüz yok, ancak en azından hayallerini gerçekleştirmek için elinden geleni yap, hayallerini yaşamayı hakediyorsun (kendi kendini gaza getiren tip 😌)

Huzuru yakala; asıl huzur insanın kendi iç huzuru.. Yoksa elbette nereye gidersen git, ne yaparsan yap; iç huzurun olmazsa hiçbir faydası yok biliyorum ama insanların senin iç huzurunu kaçırmalarına izin verme.

Sıkıntını yaşa; bir sıkıntın, bir derdin olduğunda onu öteleme. Ötelediğinde ne olduğunu çok güzel deneyimledik, biliyorsun. İçindeki sıkıntın belki 1 ayda geçebilecekken, aylar boyu geçmedi.. O yüzden ne olursa olsun önce hiçbir şey yokmuş gibi, güçlü davranmaya çalışma. Bazen güçsüz olmak, ağlamak da güçtür.

Kendini kimseyle kıyaslama; bu çok yaptığın bir şey değil evet, ama bazen farkına varmadan yapıyorsun, herkesin farklı deneyimleri, farklı hayat şartları, farklı karakterleri var, sen böyle güzelsin. 

Şükret; şükrettikçe, şükredilecek güzel şeylerin nasıl da arttığını göreceksin. Bazen günlük koşuşturmada farketmiyorsun ve her şey çok sıkıcıymış gibi geliyor, bunu yapma, mutlaka iyi bir şey bulmak için düşün..

Zamanı planla, etkin kullan; daha düzenli bir "ajanda" ile bunun altından kalkabilirsin, hiçbir şeye yetişemiyorum diye düşünme, bazen çok da başarılısın, sadece her zaman aynı performansta olamıyor insan, bu suç değil.

Vazgeç; insanları kaybetmekten korkma, sana iyi gelmediğini düşündüğün insanlardan, seni rahatsız eden ortamlardan, geçmişten, olumsuz düşüncelerden vazgeç..

Daha fazla sosyal ol; bu sana iyi geliyor.. E bu yaşların da bir daha gelmeyeceğine göre, yorgunluğunu, iş yoğunluğunu bahane etme, tabiki eve girme demiyorum ama anladın sen. (kendi kendine kendiyle konuşan tip 😌)

Kendine yatırım yap; daha fazla gez, daha fazla kitap oku, daha fazla yaz, daha fazla film izle, daha fazla tiyatroya git. Sağlığın için attığın adımların devamını getir. Yine gün sonunda kendine kalan sensin unutma.


Aslında, çok fazla madde var aklımda şuan yazarken de gelen ancak bunları yazmaya bile geç kalmışken daha fazla geç kalmak istemedim.

Benim 2018'den beklentim, dediğim gibi yazdıklarımdan çok daha fazlası.. Esasen beklentilerim kendimden elbette biliyorum değişen şeyin sadece sayılar olduğunu, ancak yine de insan başlangıçları, yenilikleri, yapılacak şeylere atak olarak görüyor, seviyor. /En azından ben de öyle 😌


Umarım bu sene bütün hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz, bizi mutlu eden bir sene olur. Herkese mutlu yıllar 💗💗

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş Seda hanim. Sizi sevenler ile hep mutlu olun. Ve 2018 de umarım başarırsınız her birini :)

    YanıtlaSil
  2. Esasen beklentilerim kendimden elbette biliyorum demen iyiymiş :)))

    YanıtlaSil
  3. Ah o ikilemler, arada derede kalmalar :)

    Herşey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Selam :):) Kendine güzel notlar olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  6. 5 senedir bekliyoruz yeni yazı girenizi Seda Hanım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...