3 Ağustos 2017 Perşembe

Sosyopix Alışverişi ve Bir Kartpostal Etkinliği


Merhaba 💖

Geçtiğimiz zamanlarda instagram'dan @fiyonkmakarna'nın kartpostal etkinliğine katıldım. 30'dan fazla belki de hiç tanımadığımız insanlar birkaç gruba bölündük, birbirimize kartpostal göndermek amacıyla tanıştık, sohbet ettik. Kimimiz Giresun'daydı, kimimiz İzmir'de, İskenderun'da..
Uzun zamandır birbirine mektup, kart göndermiş birini görmemişseniz "kartpostal mı kaldı allasen?" diyorsanız ve buna şaşırıyorsanız öyle haklısınız ki :) Biz de görmedik çünkü etrafımızda bu tip şeyleri. 
Sadece şunu söyleyebilirim ki, ciddi heyecanlı bi'şey 😍 Hem aslında tanımadığın birini mutlu etmek için hazırlanmak hem de senin için aynı şekilde hazırlık yapan insanların zarflarını, hazırlıklarını görmek, inanılmaz mutlu ediyor insanı. Birbirimizi, sevdiğimiz şeyleri öğrenmeye çalıştık önce, olabildiğince, sonrası hazırlık :)



Sosyopix alışverişimi de bu sırada yaptım. Daha önce sene başında fotoğraflı takvimlerinden sipariş etmiştik birkaç arkadaşımıza hediye maksatlı ve çok memnun kalmıştık. 

Hem artık maalesef ki birbirine kart gönderme özelliğini kaybettiğimizden istediğim gibi bulamayacağımı düşünüp hem de vakitsizlikten pinterest'ten bulduğum beğendiğim fotoğrafların çıktısını almaya karar verdim. 
Benim seçimin klasik kartlardı. Ebadı 10*15 gibi bir şeydi sanırım :)
Kağıdı kalın kuşe kağıt, fotoğrafçıdan alınan fotoğraflar gibi değil yani tam anlatamadım ama bence anladınız :)
Magnetler, rozetler, pola kartlar, baskılı kupalar, posterler hazırlıyorlar. Dediğim gibi ben klasik kart seçtim, kartpostala uygun olsun diye. 
Ben uygulamasını kullanıyorum. Fotoğrafı yakınlaştırıp/uzaklaştırıp istediğiniz şekilde, istediğiniz sayıda hazırlıyorsunuz. Ertesi gün ya da bir sonraki gün kargoya veriyorlar. Gönderimi çok hızlı. Benim aldığımın 27 adedi 34 liraydı. Bir sonraki siparişimde pola kart ya da mini klasik kartlardan almayı düşünüyorum. Evet telefonlarımız, tabletlerimiz, bilgisayarlarımız var. Yeri geliyor televizyona aktarıp fotoğraf bakıyoruz ama yine de fotoğrafları elinde tutmak bana ayrı güzel geliyor. Klasikçiyim sanırım :)

Sadece ben kartpostal hazırlarken arkasına yazmakta biraz zorlandım, renkli kalemlerim kurumadı ya da dağıldı kuşe olmasından kaynaklı. O yüzden sonraki ay matbaadan baskı aldım. (neticede bu işleri yaptığımız da bir dükkanımız var değil mi ama 😌😂) Bir arkadaşım da buradan temin ettiği kartpostalı göndermişti bana onun yazısı hiç öyle değildi, o kalemi acilen öğrenmem lazım yazarken hatırladım, hep sormayı unutuyorum :)

Farkettim ki çok konuşmuşum, inşallah sıkmamışımdır sizi.. Yine de iki konuda da sormak istediğiniz olursa lütfen yorum bırakın..
Bu arada bana gelen kartpostalları paylaşayım mı ne dersiniz?
Hadi gittim ben, görüşürüz :)

14 yorum:

  1. Permanent kalemler dağılmıyor ve hemen kuruyor. Ben onu kullanıyorum.

    Her sene yılbaşında kart hazırlayıp atarız. Ve gidip pul bulacağım diye anam ağlar ama inatla pullarım o zarfları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk fırsatta permanent deneyeceğim, çok teşekkürler :)

      Çok güzel hala devam ettirmeniz, ptt personeli sağolsun hiç sorun çıkartmadı bana pul konusunda :)

      Sil
  2. Ben hiç kartlaşmadım, ne güzelmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir gün burada da böyle bir etkinlik yaparız? :)

      Sil
  3. Kartpostallara bayılırım, ne güzel bir etkinlikmiş. Gittiğim yerlerden arkadaşlarıma yollamaya çalışırım hep. Sosyopix'ten baskı almıştım güzel şeyler çıkıyor oradan :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu 3. ayımız, her ay farklı kişiler eklendi, daha da renkli hale gelmeye başladı, çok güzel gerçekten :)

      Sil
  4. Selam :) Blogunuzu takipteyiz bize de bekleriz

    http://gezgiccift.blogspot.com.au/

    YanıtlaSil
  5. Etkinligime katildiginiz için tesekkür ederim. Iki blogumla da takipteyim 😊

    YanıtlaSil
  6. Paylaşın bence. Ayrıca güzel bir etkinlikmiş. Böyle etkinlikler insana iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir etkinlik :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...