15 Ocak 2017 Pazar

Pazar 6'lısı : Bir Yayınevi 6 Kitap


Evet gelelim bu haftanın temasına :)

"Bir yayınevi 6 kitap"


Bir yayınevi seçiyoruz ve bu yayınevine ait okuduğumuz ya da okumak istediğimiz 6 kitabı paylaşıyoruz.

Ben hangi yayınevini paylaşsam diğerinde aklım kalacaktı zaten, yalan yok biraz zorlandım :)
Ama sonunda İş Bankası Yayınları Modern Klasikler Dizisi'nde karar kıldım. Ömrüm yeterse bu serinin tamamına sahip olmak be okumak istiyorum keza..

Okuduğum, okumak istediğim 6 kitapsa şöyle;

1. Antony Burgess - Otomatik Portakal

Kitap, Alex adında, şiddet yanlısı bir gencin hikayesini konu alıyor. Kitap bir distopya ve esasen bozulmuş ahlak yapısı ve yozlaşan toplum değerlerini sert bir dille anlatıyor.

2. Franz Kafka - Felice'ye Mektuplar

Franz Kafka'yı Milena'ya Mektuplar'la biliyoruz çoğunlukla, ancak Felice'ye Mektuplar ihmal edilmiş, güzel bir aşk, okunmalı bence..

3. Halil Cibran - Ermiş


Ermiş, El Mustafa adlı bir karakterin, dünya görüşlerini, fikirlerini anlatıyor, ilginç olansa kimileri bahsedilen ermişin, “Hz. Muhammet” kimileri ise “Hz. İsa” olduğunu söylüyor. Şu cümleyi okuyunca siz de merak etmediniz mi?

4. Stefan Zweig - Olağanüstü Gece

Olağanüstü Bir Gece, oldukça seçkin ve zengin bir adamın, burjuva hayatı içinde zamanla hissizleşip hayattan kopmasını ve olağanüstü bir gecede hayatının sonsuza kadar değişmesini anlatıyor. Zweig'ın anlattığı bir günler, bir ömre bedel, o yüzden çok kısa zamanda okumak istiyorum.

5. Jack London - Beyaz Diş

"Beyaz Diş fazlasıyla akıllı ve yaptığı her hatadan bir ders çıkartmayı bilen bir kurt. Sadece bu kadar da değil. İnsanların yaşamı ile ilgili bilmesi gerekenden fazlasını bilen, buna göre hareket eden ve bunlara göre yaşamını planlayan bir kurt. Yaşamının doğası gereği içinden gelen vahşiliğini dizginlemeyi öğrenen bir kurt. " şu cümleler sizi de kendine çekmedi mi?

6. Stefan Zweig - Satranç

Şimdi size Satranç'tan değil de Stefan Zweig'tan bahsetmek istiyorum. Bana kalsa bütün kitaplarını eklerdim ama dedim bu kadar güzel kitaplar varken bu seride, diğer kitaplara haksızlık etmeyeyim. Zweig kısacık kitaplara bir dünya sığdıran kalemi eşsiz bir yazar. Hayat hikayesi de bir o kadar acıklı malesef. Ben birkaç kitabını okudum, elbette okumadığım bir kitabı kalsın istemiyorum :)

Sizler neler düşünüyorsunuz seçtiğim yayınevi ve kitaplarla ilgili? Modern Klasikler Serisi bana bu seriden çıkan bir kitap varsa başka yayınevinden okunmaz gibi hissettiriyor. Daha önce tam listesini şu yazımda yayımlamıştım. Stefan Zweig'a ait bi kitabın da yorumu burada. Beklerim :)

4 yorum:

  1. Güzel kitaplar var, ilk ve son kitabı okudum öneririm :). Yayınevinin bu serisini ben de çok seviyorum :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satranç'ı okumaya kıyamıyorum desem? :) teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  2. Ahh klasikler diyince akan sular duruyor benim için :) Özellikle Stefan Zweig konusunda sonuna kadar katılıyorum size, bence Stefan Zweig'i keşfetmeyen kalmamalı :) Ayrıca 'Ermiş' de benim klasik kitap okuma listemde yer alan bir kitap fakat hakkında böyle bir yorum olduğunu bilmiyordum; oldukça merak ettim doğrusu :) Çok güzel bir yazı olmuş, kaleminize sağlık :) Sevgilerimle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klasiklerle çok geç tanıştım ben ismi korkutmuştu ne yazıkki ancak hiç öyle olmaması gerektiğini sonradan anladım, o yüzden elimin uzandığı dilimin döndüğü herkese öneriyorum :) çok teşekkür ederim yorumun için sevgiler :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...